OSAM AMBASADORKI U POSETI FABRICI MODNE KUĆE ,,LUNA“ U POŽAREVCU

U utorak, 10. marta 2015. godine osam ambasadorki posetilo je fabriku modne kuće LUNA u Požarevcu.
Njihovim Ekselencijama, Džuliji Fini (Julia Feeney), ambasadorki Australije, Narinder Čauhan (Narinder Chauhan), ambasadorki Indije, Adeli Majri Ruis Garsija (Adela Mayra Ruiz Garcia), ambasadorki Kube, Nafsiki Krousti (Nafsika Krousti), ambasadorki Kipra, Menhi Marus Bahum (Menha Mahrous Bakhoum), ambasadorki Egipta, Veri Jovanovski, ambasadorki Makedonije, gospođi Mateji Norčić Štamcar, otpravnici poslova u ambasadi Slovenije, Ireni Vojackovoj-Sollorano, Stalnoj predstavnici UN & UNDP, najpre je u opštini Požarevac priređena svečana dobrodošlica kojoj su pored gradonačelnika Miomira Ilića i predstavnika Modne kuće LUNA prisutvovali i najviši zvaničnici gradske uprave.

Nakon prijema, ambasadorke nastavile posetu domaćinu, modnoj kući LUNA, gde su obišle proizvodni pogon, upoznale se sa radom fabrike i kreativnog centra, kao i novom kolekcijom.

Posetu modnoj kući LUNA inicirala je ambasadorka Australije, Njena Ekselencija Džulija Fini, pružajuci podršku ženskom preduzetništvu čiji je dobar primer vlasnica LUNE, Biljana Jovanović – uspešna preduzetnica koja iz godine u godinu širi svoje poslovanje i beleži i internacionalne uspehe.

,,Australija neguje diplomatske i prijateljske odnose sa Srbijom. Jedna od stvari koje podržavamo jeste preduzetništvo, posebno žensko. Tokom svog boravka u Srbiji susretala sam se sa brojnim ženama, koje hrabro i uspešno razvijaju svoje poslovanje u ovoj zemlji i van nje.“, rekla je Njena Ekselencija Džilija Fini, ambasadorka Australije, i još jednom se zahvalila LUNI na gostoprimstvu.

Nakon nje prisutne pozdravila i Biljana Jovanović, direktorka i vlasnica modne kuće LUNA:

,,Čak osam najviših predstavnica diplomatskog kora učinilo nam je veliku čast svojom posetom i željom da nas bolje upoznaju. Požarevac je grad u kome je LUNINA priča počela davnih devedesetih godina i mesto u kome LUNA i dan danas stvara.“,  izjavila je u svom obraćanju gospođa Jovanović i dodala :

,,Modna kuća LUNA je tipično ženska firma. Iza nje, kao i iza svega što je uspešno i prepoznatljivo – stoje žene… U ovom slučaju to nije samo jedna, već stotine vrednih i predanih žena, zahvaljujući čijoj je viziji i vrednom radu LUNA postala jedan od najprepoznatljivijih domaćih brendova.

Luna je za svojih dvadeset pet godina postojanja ušla u mnoge domove i postala važan deo života brojnih uspešnih žena, kako u zemlji i regionu, tako i internacionalno.

Naša modna kuća danas izvozi preko 50% svojih proizvoda u Norvešku, Rusiju, Sloveniju, Hrvatsku, Slovačku, BIH, Crnu Goru. Potvrda kvaliteta  i dobrih rezultata su i brojna priznanja, domaća i međunarodna, među kojima poslednje u nizu IWEC (International Women’s Entrepreneurial Challenge) priznanje za razvoj internacionalnog poslovanja na Balkanu dodeljeno u Švedskoj privrednoj komori u decembru prošle godine.

Ipak,  najveću potvrdu daju nam verni kupci, dajete nam upravo vi koje prepoznajete uloženi trud i kvalitet. I sa nestrpljenjem i osmehom iščekujete svaku novu kolekciju.“, istakla je Biljana Jovanović, zahvaljujući još jednom svojim uvaženim gošćama.