Biljana Jovanović, vlasnica i direktorka modne kuće ,,Luna“ iz Požarevca – prva dobitnica IWEC priznanja na Balkanu

Biljana Jovanović, vlasnica i direktorka modne kuće ,,Luna” iz Požarevca, prva je dobitnica prestižnog IWEC (International Women’s Entrepreneurial Challenge) priznanja za razvoj internacionalnog poslovanja na Balkanu.

Direktorki ,,Lune” nagrada je uručena je u Privrednoj komori Švedske u Stokholmu, u okviru osme IWEC konferencije namenjene ženama preduzetnicama iz celog sveta, koja je održana u periodu od 16. do 19. novembra pod nazivom,,Kako osigurati uspešno poslovanje u uslovima oštre konkurencije”.

Biljana Jovanović jedna je od 33 dobitnice IWEC priznanja, od ukupno 130 nominovanih preduzetnica iz oblasti IT poslovanja, mode, proizvodnje, naftne industrije, agronomije, zdravlja, turizma, uvoza i izvoza, istraživačkog rada, obrazovanja i brojnih drugih… Njenu kandidaturu podržalo je Udruženje poslovnih žena Srbije, čiji je član, kao i predstavništva naše privrede u svetu.

Modna kuća ,,Luna” počela je sa radom pre više od dvadeset godina u Požarevcu, a Biljana Jovanović se na njenom čelu nalazi od samog osnivanja. Iako je startovala kao mala zanatska radnja, danas ova internacionalna modna kuća poseduje proizvodni pogon od preko 3000m2 i broji više od 160 zaposlenih, Sa radnjama u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Slovačkoj, Norveškoj i Švedskoj, Luna je snažna domaća kompanija koja uspešno posluje i na teritoriji Evropske unije. Upravo zbog toga, Lunini kapaciteti prepoznati su od strane IWEC, najveće globalne mreže najuspešnijih i najperspektivnijih preduzetnica.

Profesionalizam, briga o zaposlenima, saradnicima i kupcima, lokalnoj zajednici, čine da modna kuća ,,Luna” iz godine u godinu bude prepoznata kao proaktivna, društveno-odgovorna i jedna od najuspešnijih kompanija u tekstilnoj industriji u Srbiji, a i na teritoriji Evropske unije.

Beograd, novembar 2014