1. Želim da naručim određeni artikal, ali kako to da uradim?

Ukoliko želite da kreirate porudžbinu, detaljne instrukcije možete pogledati ovde. Za pomoć oko kupovine možete nas kontaktirati putem poziva ili Viber poruke na broj telefona +381 64 896 72 80.

 

2. Nisam sigurna oko izbora veličine?

Luna tabelu veličine možete pogledati ovde. Molimo Vas da ovaj vodič koristite kao osnovni parametar u proceni koja veličina pojedinačnog modela je odgovarajuća za Vas. U tabeli možete pronaći preporuku u odabiru odgovarajuće veličine odeće i obuće.

 

3. Gde mogu da proverim status svoje porudžbine?

Redovno ažuriramo status Vaše porudžbine i šaljemo Vam ga putem e-maila. Dobićete obaveštenje kad je Vaša porudžbina spakovana i spremna za slanje, kao i kada kurir preuzme istu gde dobijate kod za praćenje pošiljke.

 

4. Kada mogu da očekujem isporuku svoje porudžbine?

Standardno vreme isporuke je 2 do 5 radnih dana. Do kašnjenja može doći tokom perioda velikog broja isporuka.

 

5. U kojim gradovima imate Luna radnje?

Listu Luna maloprodajnih radnji možete da pogledate ovde. Klikom na grad, prikazaće Vam se adresa kao i kontakt telefon svake Luna concept radnje.

 

6. Kako mogu da proverim dostupnost artikla u nekoj od Luna maloprodajnih radnji?

Za sve potrebne informacije o dostupnosti određenog modela i veličine, možete kontaktirati putem poziva ili Viber poruke na broj telefona +381 64 896 72 80.

 

7. Da li radite isporuku za zemlje van granice Republike Srbije?

Moguća je isporuka i za zemlje van granice Republike Srbije. Pre kupovine, potrebno je da odaberete svoju zemlju. Detaljnije instrukcije kako da napravite porudžbinu možete pogledati ovde. Takođe, za sve informacije možete nas kontaktirati putem poziva ili Viber poruke na broj telefona +381 64 896 72 80.

 

8. Gde mogu pronaći informacije o sastavu izabranog modela?

Ukoliko želite da saznate materijal određenog artikla, možete da pogledate polje SASTAV, koje se nalazi kod svakog artikla. Ukoliko model ima postavu, biće naznačeno.

 

9. Kako mogu da izvršim zamenu veličine ili zamenu artikla?

Ukoliko ste nakon preuzimanja porudžbine utvrdili da Vam veličina artikla ne odgovara, imate pravo na zamenu. Zamenu veličine ili zamenu artikla možete izvršiti isključivo putem Luna web shopa i to na sledeći način:

  1. Pošaljite šifru artikla i veličinu za koji želite da izvršite zamenu na webshop@fashion-luna.com ili nas kontaktirajte na broj telefona +381 64 896 72 80 gde ćete dobiti detaljne instrukcije. Nakon provere dostupnosti artikla, potrebno je da artikal namenjen za povrat adekvatno spakujete. Neophodno je da proizvod bude u stanju u kome ste ga primili (sa svim pripadajućim oznakama / deklaracijom modne kuće Luna).
  2. Poručeni artikal nije moguće menjati ukoliko je nošen ili tretiran.
  3. U slučaju zamene artikla kupac snosi trošak transporta kada vraća robu. Troškove dostave zamenskog artikla snosi LUNA DOO.
  4. Poručeni artikal bez prethodnog kontakta sa operaterima web prodavnice ne može biti samoinicijativno zamenjen u nekom od maloprodajnih objekata LUNA.

 

10. Ne odgovara mi poručeni model i želim povraćaj novca?

Ukoliko ste nakon preuzimanja porudžbine utvrdili da Vam izabrani artikal ne odgovara, imate pravo na odustanak od kupovine. Povraćaj novca je moguće izvršiti isključivo na dostavljeni tekući račun. Detaljnije o proceduri povrata novca pogledajte ovde.

 

11. Koji je rok za zamenu ili povrat novca?

Rok za zamenu artikla ili povrat novca je 18 dana od dana isporuke porudžbine.

 

12. Na koji način mogu da izvršim plaćanje?

Omogućili smo Vam jednostavne i efikasne modele plaćanja za sve Vaše kupovine putem Luna web shopa:

1. Plaćanje platnim karticama tokom procesa kupovine na sajtu

2. Plaćanje platnim karticama na 6 mesečnih rata bez kamate tokom procesa kupovine na sajtu

3. Plaćanje pouzećem gotovinski u trenutku isporuke, isključivo za kupovinu i isporuku na teritoriji Republike Srbije.

Svoju narudžbinu možete platiti koristeći Visa, Mastercard, Maestro, American Express kartice, bilo da kupovinu obavljate na teritoriji ili van teritorije Republike Srbije. Kartica mora biti odobrena od strane banke izdavaoca za online (Internet) plaćanje. Ni jednog trenutka podaci o Vašoj platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

 

13. Da li je moguće gift karticu iskoristiti online?

Sa gift karticom možete kupovati samo u Luna maloprodajnim radnjama.