Uslovi korišćenja i prodaje

 

Na osnovu odredbi definisanih čl.13, čl.27, čl.28, čl. 29, čl.30, čl.31, čl.34, čl.50, čl.51, čl.52, čl.53, čl.54, čl.56 Zakona o zaštiti potrošača („Sl.Glasnik RS“ br.62/2014, 6/2016-dr.zakon I 44/2018-dr.zakon) privredno društvo Luna d.o.o. Požarevac, svoje poštovane kupce koji robu kupuju putem internet sajta www.fashion-luna.com 

O B A V E Š T A V A
1.    Prodaja robe putem internet sajta www.fashion-luna.com obavlja se u okviru registrovane delatnosti privrednog društva Luna d.o.o., Baje Sekulića bb, Požarevac, mat.br. 17547879 PIB: 103288293, tel.broj: +381 12 520 363, Fax: +381 12 520 363, www.fashion-luna.com, elektronska adresa za izjavljivanje svih žalbi, reklamacija i primedbi je: webshop@fashion-luna.com. Podatke o trgovcu možete pronaći ovde.

2.    Osnovna obeležja svih naših artikala sa svim pripadajućim deklaracijama mogu se naći na sajtu www.fashion-luna.com.

3.    Prema Zakonu o zaštiti potrošača („Sl.Glasnik RS“ br.62/2014, 6/2016-dr.zakon I 44/2018-dr.zakon) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.fashion-luna.com smatra se prodajom na daljinu.

4.    Ugovor o prodaji na daljinu možete preuzeti ovde.

5.    Svi proizvodi koji se prodaju putem internet sajta www.fashion-luna.com poseduju svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u Deklaraciji svakog pojedinačnog proizvoda, a u skladu sa svim relevantnim zakonima Republike Srbije.

6.    Saobraznost robe ugovoru se utvrđuje isključivo prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućom deklaracijom svakog pojedinačnog proizvoda.

7.    Prodajna cena robe naznačena je uz svaki artikal na način kako to propisuju zakoni Republike Srbije.

8.    Svi proizvodi koji imaju posebna svojstva ili mane, takođe i oni proizvodi koji su na posebnim sniženjima ili akcijama će biti jasno označeni sa naznačenom cenom svakog pojedinačnog proizvoda kako to propisuju zakoni Republike Srbije. Periodi trajanja promotivnih i/ili akcijskih sniženja će biti adekvatno naznačeni.

9.    Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, tako da ne moraju uvek i u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora ili prikaza na mobilnom uredjaju, ne možemo garantovati potpunu jednakost boja naših proizvoda sa bojama kako ih korisnici (potrošači) vide na ekranu svog monitora ili mobilnog uređaja. Molimo Vas da imate u vidu da u takvim slučajevima reklamacija nije opravdana.

10.    Ovde možete pogledati ili preuzeti sledeću dokumentaciju koja Vam daje osnovne informacije koje štite Vaša prava u postupcima kupovine online: Podaci o trgovcu, Obrazac Izjava o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu ili ugovora koji se zaključuje izvan poslovnih prostorije, Pravo na odustajanje - postupak, Pravo na odustajanje - zakonska regulativa, Ugovor o prodaji na daljinu, Uslovi korišćenja i prodaje, Politika privatnosti. Ukoliko želite da kupujete u našoj online prodavnici ili samo da se registrujete molimo da nakon što se upoznate sa Vašim pravima pošaljete potvrdu da ste ista pročitali i da ste saglasni sa navedenim u njima klikom u odgovarajućim poljima na našem sajtu.

11.    Našu online prodavnicu možete da posetite i u njoj obavite željenu kupovinu kao Registrovani korisnik ili kao Gost. Sa postupkom registracije se možete upoznati ovde.

12.    Modna kuća Luna sa posebnom pažnjom obrađuje i koristi lične podatke koje ste nam dostavili, a u skladu sa politikom privatnosti sa kojom se možete upoznati ovde.

13.    Prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster POTVRDI preuzimte obavezu kupovine i plaćanja poručene robe.

14.    Sve Vaše kupovine na online sajtu Modne kuće Luna možete platiti na jedan od sledećih načina:
-    Plaćanje platnim karticama tokom procesa kupovine na sajtu.
-    Plaćanje platnim karticama na 6 mesečnih rata bez kamate tokom procesa kupovine na sajtu.
-    Plaćanje pouzećem gotovinski u trenutku isporuke, isključivo za kupovinu i isporuku na teritoriji Republike Srbije.
Sa načinima plaćanja možete se upoznati ovde.

15.    Uslovi kupovine robe uz posebne pogodnosti za članove našeg kluba lojalnosti nalaze se ovde

16.    Uslovi za priključivanje našem kluba lojalnosti nalaze se ovde

17.    Kupovine uz posebne cenovne pogodnosti i∕ili uz posebne prodajne podsticaje (nagradne igre, akcijska prodaja i slično), obavlja se u skladu sa uslovima koji su objavljeni na internet sajtu www.fashion-luna.com.

18.    Usluga isporuke robe definisana je ovde i besplatna je za sve porudžbine na teritoriji Republike Srbije, dok je za ostatak sveta definisana ovde. Ukoliko ste se prilikom kupovine i isporuke izvan teritorije Republike Srbije opredelili za isporuku putem POSTEXPORT-a sve isporuke za vrednost proizvoda veću od 50 eura je besplatna. Ukoliko ste se prilikom kupovine i isporuke izvan teritorije Republike Srbije opredelili za brzu kurirursku službu DHL za sve isporuke za vrednost proizvoda veću od 300 eura je besplatna. Izuzetci od ovoga pravila su: posebna udaljena područja čiju listu možete preuzeti ovde, zemlje povećanog rizika čiju listu možete preuzeti ovde i područja/ zemlje pod sankcijama UN-a čiju listu možete preuzeti ovde.

19.    Proizvodi koji se isporučuju u zemlje izvan teritorije Republike Srbije se fakturišu sa iznosom troška transporta, ukoliko je kupovina podložna plaćanju troška transporta. Molimo da imate u vidu da ste u zavisnosti od iznosa kupovine i lokalne zakonske regulative možda u obavezi da na kupljene proizvode platite trošak carine i poreza na dodatu vrednost, kao i eventualne postojeće dodatne zavisne troškove (priprema carinske dokumentacije i slično) u sve skladu sa lokalnom zakonskom regulativom.

20.    Kupljenu robu isporučujemo na teritoriji Republike Srbije putem kurirske službe D Express, na način kako je to definisano ovde . Za sve teritorije izvan granica Republike Srbije isporuke vršimo putem brze kurirske službe DHL i običnom poštom POSTEXPORT, na način kako je to definisano ovde.

21.    Proizvode kupljene putem online prodavnice www.fashion-luna.com možete platiti pouzećem gotovinski u trenutku isporuke ili platnim karticama za kupovinu i isporuku na teritoriji Republike Srbije. Ukoliko želite da kupite proizvod koji će biti isporučen na teritoriji van granica Republike Srbije plaćanje je isključivo definisanim platnim karticama u trenutku kupovine na sajtu. Načine plaćanja možete pogledati ovde.

22.    U svakom trenutku imate pravo da odustanete od ugovora na daljinu, pre ili nakon prijema robe. Sa Vašim zakonom zagarantovanim pravima možete da se upoznate ovde. Postupak je definisan ovde , potrebno je samo da nam dostavite obrazac koji možete da preuzmete ovde.

23.    Ukoliko nakon prijema proizvoda isti ne želite da zadržite, imate pravo na odustanak od ugovora na način kako je to definisano ovde. U slučaju odustanka od ugovora, imate pravo na povraćaj novca u skladu sa procedurom za povraćaj sredstava koju možete preuzeti ovde. Molimo naše cenjene kupce da imaju u vidu da ukoliko su kupili proizvod koji će biti isporučen izvan teritorije Republike Srbije dodatni troškovi koje su eventualno imali (transport, carina, porezi, bankarske provizije i sl.) ne podležu povratu novca u slučaju odustajanja od kupovine / povrata kupljenih proizvoda.

24.    Ukoliko u slučaju prijema poručenih proizvoda ustanovite da veličina nije odgovarajuća, imate mogućnost da proizvod zamenite za drugi u odgovarajućoj veličini u roku od 18 dana, na način kako je to definisano ovde.

25.    Ukoliko nakon prijema poručene robe ustanovite da artikal želite da zamenite za drugi artikal, koji može biti veće, manje ili iste cenovne kategorije od predhodno poručenog artikla, možete ga zameniti u roku od 18 dana na način kako je to definisano ovde .

26.    Za sve proizvode koje ste kupili putem internet sajta www.fashion-luna.com imate pravo da izjavite žalbu, reklamacije ili primedbe u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Ovde  možete preuzeti dokument koji definiše Vaša zakonom zagarantovana prava. Postupak rešavanja istih se sprovodi na osnovu odredbi gore pomenutog zakona, kao i odredbi Zakona o trgovini (“Sl.Glasnik RS” br. 53/10, 10/2013). na način koji je definisan za robu kupljenu putem online prodavnice. Način i postupak izjavljivanja reklamacije možete pronaći ovde .

27.    Kada imate potrebu da izjavite žalbu, reklamaciju ili primedbu neophodno je da nam pošaljete popunjen obrazac koji možete da preuzmete ovde.

28.    U slučaju kada nismo u mogućnosti da artikl za koji smo prihvatili reklamaciju zamenimo adekvatnim, drugim artiklom, modna kuća Luna se obavezuju da Vam izvrši povrat sredstava. Proceduru za povrat sredstava možete pogledati ovde.

29.    Artikli koji su kupljeni u online prodavnici ne mogu se vratiti u naše maloprodajne objekte, već isključivo preko procedure opisane u delu Reklamacije postupak i Pravo na odustajanje.

30.    Uvek nas možete kontaktirati u pisanoj formi na adresu: Modna kuća Luna, Baje Sekulića bb, 12000 Požarevac.

31.    Celokupan sadržaj prikazan na web sajtu Modne kuće Luna, vlasništvo su Modne kuće Luna.

32.    Sve Vaše porudžbine nastale tokom vikenda i praznika, biće obrađene prvog narednog radnog dana.

33.    U slučaju da nastupi jedan od definisanih slučajeva više sile sve naše predhodno preuzete obaveze odlažemo za izvestan period vremena. Svi Ugovori preuzeti do toga trenutka ili u trenutku nastupanja stanja „Više sile“ će delimično ili u celosti biti okončani sa strane jedne od učesnika (Vaše ili Lune). Viša sila podrazumeva stanje rata, nemira, građanskog rata, revolucije, vanrednog ili posebnog stanja funkcionisanja države, štrajka ili generalnog štrajka ključnih infrastrukturnih institucija, obustave isporuke električne energije-telefonskih-internet usluga, prirodnih katastrofa i slično.U slučaju ovakvih posebnih uslova života i rada Luna će učiniti sve što je u njenoj moći da razreši sve aktuelne porudžbine, situacije na najbrži mogući način.

Za sva dodatna pitanja ili eventualna razjašnjenja bilo kog od gore definisanih pravila funkcionisanja našeg internet sajta www.fashion-luna.com ili Vaših prava kao kupca možete nam se obratiti na jedan od sledećih načina: dopisom koji ćete nam poslati na email adresu webshop@fashion-luna.comwebshop@fashion-luna.com, dopisom na adresu Modna kuća Luna, Baje Sekulića bb, 12000 Požarevac  ili nas jednostavno pozovite telefonom na broj +381 12 719 52 47 u periodu od 08:00 - 15:00h svakog radnog dana.

Osnovni podaci o firmi:

Firma (pun naziv): LUNA DOO
Poreski identifikacioni broj (PIB): 103288293
Delatnost i šifra delatnosti: 1413 - Proizvodnja ostale odeće
Sedište firme (ulica i broj, mesto): Baje Sekulića bb, Požarevac
Broj telefona direkcije: +381 12 719 52 36
Broj telefona online prodavnice: +381 12 719 52 47
E-mail direkcija: office@fashion-luna.com
E-mail online prodavnica: webshop@fashion-luna.com

S poštovanjem

Vaša Luna!
 

Rekli su o Luni

Čista 10-ka
Čista 10-ka
Htela bih da Vas obavestim da sam već dobila suknju u crnoj boji, još Vam se jednom zahvaljujem. Artikal u potpunosti ispunjava moja očekivanja! Htela bih još da dodam da je ceo postupak pravo zadovoljstvo i veoma prijatno iznenadjenje, od preglednosti sajta, postupka naručivanja, plaćanja, do neverovatno brzog slanja i isporuke, a poseban akcenat stavljam na način na koji pakujete i isporučujete paket. Čista 10-ka za nivo poslovanja! I za to što ni jedan jedini detalj niste prepustili slučaju, već je na sve obraćena posebna pažnja. Retkost u Srbiji, danas. - Vida Kopanja
Moj izbor već godinama
Moj izbor već godinama
Modna kuća LUNA je moj izbor već godinama unazad, zato što mi pruža osećaj ženstvenosti, elegancije i kvaliteta, koji sa ponosom nosim. Verna sam njihovom brendu, jer su oni verni nama kupcima stavljajući kvalitet i naše zadovoljstvo kao ideal u kreiranju svake kolekcije.  Ljubazno osoblje je isto tako zaslužno za moju lojalnost ovom brendu i uvek čine da se osećam ispoštovano i srećno. Zbog toga se vraćam LUNA modelima iznova i iznova.  - Danijela Mrdak-
Preuzela sam haljinu, božanstvena je
Preuzela sam haljinu, božanstvena je
Poštovana,  Preuzela sam svoju haljinu, božanstvena je, sve je po mom ukusu!!! Hvala, ulepšali ste mi dan. - Tanja
Svaka čast za fantastican proizvod
Svaka čast za fantastican proizvod
Svaka čast za fantastican proizvod, za brzu isporuku ! Sve pohvale!!!  Srdacan pozdrav, - Mirjana
Savršeno odgovara kao i sve druge
Savršeno odgovara kao i sve druge
Poštovani, Stigla je Dorotea, još jedna u mojoj kolekciji Luna haljina lepotica. Savršeno odgovara kao i sve druge.   Hvala puno za isporuku u zaista rekordnom roku. Pozdrav, - Tatjana Đoković
Sve pohvale
Sve pohvale
Poštovani, Naručena bluza je stigla u rekordnom roku, prelepo upakovana! Sve pohvale, od kvaliteta do detalja, kojim se Vaš brend odvaja od ostalih i čini prepoznatljivim!  Srdačan pozdrav!  -Spasojka Vranješ 
Želim da Vam  se zahvalim
Želim da Vam se zahvalim
Želim da se zahvalim na vašem pristupu prema kupcu koji je retko viđen, kako na prodajnim mestima, tako i prilikom kupovine preko weba. Porudžbina, plaćanje, isporuka, sve je obavljeno lako, brzo i elegantno.  Stigla je haljina Fani koja je prelepa i savršeno sašivena, o pakovanju da ne pričam. Kada je stiglo u mom okruženju nastalo je oduševljenje! Volim i uvek se trudim da kupujem od domaćih proizvođača koji postaju sve bolji koji su mnogo bolji od stranih, a vi ste apsolutno u vrhu. Zaslužili ste uspeh koji je u skladu sa prelepom energijom koju ulažete u svoje modele i to se na njima vidi. Veliki pozdrav Luna timu, do skore nove prave ženske kupovine.  - Tatjana Đoković
Sve pohvale, samo tako nastavite. Najbolji ste!
Sve pohvale, samo tako nastavite. Najbolji ste!
Porucila sam haljinu Šarlot u bež boji i sve je onako kao na slici. Sve pohvale za preljubaznu gospodju koja mi je sve detalje i informacije podelila oko izgleda ove haljine. Pakovanje je tek prelepo. Sve pohvale, samo tako nastavite. Najbolji ste! - Zlata
Pozdrav iz Rusije
Pozdrav iz Rusije
Dear,  I would like to thank you for delivery and perfect Luna clothes. I've recieved the parceltoday. Everything is wonderful.  Thanks a Lot!  Best regards!  - Ekaterina  
Jedina prava, profesionalna kupovina
Jedina prava, profesionalna kupovina
Zbog ličnih i profesionalnih obaveza često nisam u mogućnosti da uživo obavim kupovinu. Zbog toga me je obradovala mogućnost on line kupovine, ali mnogi nisu dorasli tom zadatku. Jedina prava,profesionalna i na obostrano zadovoljstvo,kupovina je putem Luna Web-shopa. Bravo za Andrijanu i Mariju, kao i ostatak tima. - Vaša verna Snežana Đorić.
Posetila sam novi Luna objekat u Delta Planeti u Nišu
Posetila sam novi Luna objekat u Delta Planeti u Nišu
Vrhunska postavka i dizajn, ljubazno osoblje. Svetski a naše. Uživala sam pri kupovini. Očekivanja su ispunjena u potpunosti. Želim Vam mnogo uspeha u daljem radu. Ipak, moje divne, mogu slobodno da kažem, prijateljice: Andrijana i Marija su nezamenjive, tako da nastavljamo druženje preko Weba. Sa veeelikim zadovoljstvom -  Vaša verna Luna dama Snežana Đorić
Draga Luna, haljina Vera je stigla i predivna je!
Draga Luna, haljina Vera je stigla i predivna je!
Draga Luna, haljina Vera je stigla i predivna je! Prvi put poručujem online, i predivno pakovanje me je dodatno oduševilo! Što se tiče lepote i kvaliteta haljine, nisam ni sumnjala, jer sam i ranije kupovala vaše stvari!  Hvala Vam!!! - Gorica
Sve najbolje vam želim, nastavite tako
Sve najbolje vam želim, nastavite tako
Poštovani, Danas mi je stigla vaša pošiljka, želim da se zahvalim na brzini i profesionalnom odnosu. Sako koji sam kupila je odličan a o pakovanju zaista nemam reči, koliko je elegantno i lepo. Sve najbolje vam želim, nastavite tako. Srdačan pozdrav, Dragana Radinović
Hvala što ste bili deo naših rođendana
Hvala što ste bili deo naših rođendana
Hvala što ste bili deo naših rođendana. Mama i ja smo razmenile poklone - Tesu i Dženifer. Savršeno pristaju, boje su kao na fotografijama i divno se osećamo u njima. Logistika je besprekorna. Srdačan pozdrav do skorog ponovnog druženja  - Marija i Mileva Carić
Moram da pohvalim način vašeg poslovanja
Moram da pohvalim način vašeg poslovanja
Poštovani, Moram da pohvalim način vašeg poslovanja. Ja sam neko ko kupuje uglavnom domaće brendove, međutim ovakvu profesionalnost kao u Luni nisam u Srbiji videla. Prodavačice u Big Shopping centru su divne i tu uglavnom kupujem. Sada sam prvi put naručila haljinu putem web shopa a zatim i suknju. Haljina je stigla, upakovana u prelepu kutiju, divno, nemam reči. Sve pohvale i samo napred. - Dr sc.med. Aleksandra Vojvodić
Hej igen
Hej igen
Hej igen. Köper båda två. Den vita plus den marinblå. Jätte snygga. Vackert, tidlöst och väldressat med en unik trendig touch.Chic stil till både fest och vardag. Bra passform och snyggt fall.  - Alice Havlickova från Sverige
Predivno Luna pakovanje
Predivno Luna pakovanje
Poštovani, želim da Vam se zahvalim na pakovanju u kojem šaljete vaše proizvode, na taj način pokazujete poštovanje prema Vašim kupcima. Jedna ste od retkih domaćih kompanija koja to radi zaista na zavidan način. Hvala Vam na tome.  - Tatjana Jovičić -
Luna är för mig kvinnligt
Luna är för mig kvinnligt
Luna är för mig kvinnligt, stil, kvalité och de underbara detaljerna som gör LUNA - Britt-Marie Tjernberg från Sverige
Jednostavno savršeno
Jednostavno savršeno
Profesionalnost, ljubaznost, kvalitet, jednostavno savršeno - Gabrielle -
Luna - žensko carstvo
Luna - žensko carstvo
Lunine radnje su tako sredjene do perfekcije da se osećam kao da sam ušla u žensko carstvo! - Radica -
Domaći brend - a svetski.
Domaći brend - a svetski.
Kvalitet, elegancija, jedinstven stil. Domaći brend, naš - a svetski. - Sneža -
Dostava i van Srbije
Dostava i van Srbije
Sada radite dostavu putem web shopa i van granica Srbije, odličan poslovni potez! U svakom slučaju veličanstveni ste. - Kristina -
Zablistaćete u Luni
Zablistaćete u Luni
Divna, kreativna, poslovna... sa vrhunskim proizvodima za sve generacije. Odaberite Lunu i jednostavno će te blistati. - Mikica -
Uvek ćete se vraćati
Uvek ćete se vraćati
Kada jednom probate Luna modele - uvek ćete se vraćati - svakoj novoj kolekciji. - Irena J-