Politika privatnosti

 

Modna kuća Luna izuzetno ceni poverenje koje ste nam ukazali. Kao Vaš pouzdan partner tokom prethodnih više od 20 godina garantujemo Vam da ćemo čuvati privatnost podataka koje ste nam dostavili.
Podrazumevamo da ste time što koristite našu web aplikaciju prethodno pročitali i saglasili se sa opštim uslovima korišćenja i prodaje.
Na našem web sajtu svi naši korisnici mogu redovno pratiti eventualne promene opštih uslova korišćenja i prodaje te posledično način i namenu obrade prikupljenih ličnih podataka.
Naš sajt može sadržati linkove ka drugim sajtovima. Oni su postavljeni kao pogodnost korisnika i Modna kuća Luna ne kontroliše, niti je odgovorna za njihov izložen sadržaj i politiku zaštite privatnosti, te se odriče bilo kakve odgovornosti ukoliko takvi sajtovi imaju neodgovarajući sadržaj, sadrže viruse ili druge štetne materijale, vređaju ili narušavaju autorska prava.
Modna kuća Luna nije odgovorna za sadržaj informacija objavljenih od strane korisnika putem ličnih komentara ostavljenih u sekciji “blog” ili “vesti”. Zadržavamo pravo da uklonimo sve poruke koje sadrže materijal koji smatramo nepristojnim, neprimernim ili na bilo koji drugi način neprihvatljivim. Ne smatramo se odgovornim niti smo u obavezi da pratimo komentare korisnika i samim tim odričemo odgovornost za sadržaj bilo kog saopštenja, bez obzira da li proizilazi ili ne iz zakona o autorskim pravima, kleveti, privatnosti ili drugog.


Pravo na informaciju

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja koje se tiču politike zaštite Vaše privatnosti ili toga kako se postupa sa Vašim privatnim podacima, možete nas kontaktirati putem e-mail adrese: webshop@fashion-luna.com ili nas pozovite telefonom na broj +381 12 719 52 47 u periodu od 08:00 - 15:00h svakog radnog dana.
U svakom trenutku možete nas zamoliti za upoznavanje sa Vašim ličnim podacima koje obrađujemo, možete tražiti njihovo ograničavanje, brisanje, ispravljanje ili prenos podataka.
Modna kuća Luna zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja u svako vreme, može promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta, kao i da može da vrši izmene i dopune svih uslova korišćenja.
Sve promene uslova našeg poslovanja, uključujuči i opšte uslove poslovanja i obradu podataka o ličnosti objavićemo na našem web sajtu. Naši registrovani korisnici će imati dodatnu privilegiju pošto ćemo ih obavestiti slanjem odgovarajućeg obaveštenja na dostavljene elektronske adrese. Međutim, bez obzira na ove pogodnosti registrovanih korisnika molimo sve korisnike da redovno čitaju aktuelne opšte uslove poslovanja Modne kuće Luna te posledično i namenu i način obrade prikupljenih ličnih podataka u delu web sajta za to namenjenom. Svaki korisnik, bez obzira da li je registrovan ili ne, može ukoliko želi da se informiše o našoj politici privatnosti kao i o ostalim uslovima poslovanja i direktnim upitom na elektronsku adresu webshop@fashion-luna.com ili pozivom na telefonski broj +381 12 719 52 47 u periodu od 08:00 - 15:00h svakog radnog dana.


Zaštita privatnosti podataka

Modna kuća Luna za potrebe efikasnog i sigurnog poslovanja sakuplja sledeće lične podatke: ime i prezime, adresu i mesto prebivališta, adresu elektronske pošte, kontakt telefonski broj, lozinku u šifriranom obliku te ostale podatke koje korisnik unese u obrasce na našem web sajtu www.fashion-luna.com. Korisnik odgovara za tačnost unetih podataka. Navedeni podaci su nam neophodni kako bismo bili u mogućnosti da Vam isporučimo proizvode koje ste poručili u našoj online prodavnici, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu porudžbenice. Takođe, podatke koristimo kako bi smo pružili podršku u slučaju da Vam je potrebna, u postupcima organizacija nagradnih igara, kao i u cilju unapređenja kvaliteta servisa i asortimana koji nudimo našim vernim kupcima.
Molimo Vas da nas obavestite o promeni bilo kog ličnog podatka koji se evidentira prilikom registracije. U slučaju promene o kojoj nismo obavešteni nismo u mogućnosti da odgovaramo za bilo kakve nedostatke u pogledu efikasnosti realizacije Vaše narudžbenice, odnosno isporuke naših proizvoda.
Podaci koje ste nam dostavili prilikom posete i/ili registracije u našoj online prodavnici se čuvaju i obrađuju u skladu sa internim pravilima poslovanja i bezbednosti Modne kuće Luna, uz strogu kontrolu dostupnosti istih isključivo onim zaposlenima kojima su isti potrebni u cilju efikasnog obavljanja poslova. Zaposleni Modne kuće Luna su u obavezi da poštuju poverljivost Vaših podataka.
Modna kuća Luna podatke koje ste nam poverili neće dostaviti neovlaštenim trećim osobama i sa njima će postupati u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti ličnih podataka. Lične podatke možemo dostaviti trećim licima isključivo po zakonskoj dužnosti, ovlašćenim ustanovama, a u skladu sa važećom zakonskom regulativom Republike Srbije.

 

„Kolačići“ (cookie)

Modna kuća Luna koristi „kolačiće“ (Cookies) prilikom Vaših poseta našoj web lokaciji kako bismo Vam pomogli da korišćenje našeg web sajta prilagodite Vašim potrebama i kako bi ste pretraživali sve što želite brže i efikasnije.
Pojedinačnom korisniku se na početku posete dodeli kolačić sesije za identifikaciju i praćenje potrošačke korpice. Modna kuća Luna može na korisnikov kompjuter spremiti i druge kolačiće, kao što su identifikacioni broj korisnika u šifriranom obliku (za prepoznavanje korisnika prilikom sledeće posete). Kolačići sesije se u memoriju servera pohranjuju samo za vreme trajanja posete i brišu se nakon jednog sata neaktivnosti, dok su trajni kolačići pohranjeni na kompjuteru korisnika 2 godine, nakon toga postanu neaktivni. Naši kolačići ne mogu da budu korišćeni da pokrenu program ili da isporuče virus Vašem računaru. Sem toga, Vaši lični podaci se skladište tek po dobijanju vaše izričite saglasnosti ili ako je to apsolutno neophodno da biste mogli da koristite ponuđenu uslugu i pristupite joj.
Svaki korisnik u svakom trenutku može da izbriše kolačiće iz svog računara ili mobilnog uređaja, pokretanjem odgovarajuće opcije u Vašem Internet browser-u.

 

Prijava na e-novosti

Možete se prijaviti na naše e-novosti kojima Vas, do opoziva, obaveštavamo o: novostima u ponudi u našoj online prodavnici i maloprodajnim objektima, tekućim marketinškim aktivnostima, popustima za vernost-program lojalnosti, nagradnim igrama, posebnim događajima koje Modna kuća Luna organizuje, kao i o svim drugim aktuelnim događanjima vezanim za Modnu kuću Luna. Nakon popunjavanja obrasca, korisnik će na navedenu elektronsku adresu primiti poruku potvrde. Korisnik potvrđivanjem odgovarajućeg obrasca do opoziva ostaje prijavljen na e-novosti Modne kuće Luna (tzv. opt-in odobrenje). Bilo kada korisnik može pismeno ili klikom na dugme Odjava u e-novostima ili putem mobilnog aparata u formi sms-a zatražiti da operater ličnih podataka trajno ili privremeno prestane koristiti njegove lične podatke u cilju direktnog marketinga što će biti učinjeno u roku od 15 dana od dana prijema zahteva.

 

Registracija korisnika

Našu online prodavnicu možete koristiti kao „Registrovani korisnik“ ili kao „Gost“.

Registrovani korisnici u postupku registracije prosleđuju zahtevane podatke. Svaki registrovani korisnik dobije svoje korisničko ime i lozinku, koja je tajna i poznata isključivo korisniku. Potrebno je da korisnik garantuje da će svojim korisničkim imenom i lozinkom upravljati isključivo lično, odnosno osoba koju je on ovlastio. Svaki korisnik lično odgovara za sadržaj koji upisuje na naš web sajt. Konačni kupac u našoj online prodavnici je isključivo onaj registrovani korisnik, odnosno neregistrovani korisnik (gost) koji kupuje robu za sopstvene potrebe ili neprofitnu delatnost. U našoj online prodavnici kupac je isključivo fizička osoba.U slučaju da se korisnik registruje, Modna kuća Luna će upisane podatke o kupcu, do opoziva, koristiti za obradu korisnikove porudžbenice, pripremanje drugih relevantnih ponuda, kao i za marketinške analize koje će pomoći u poboljšanju naše prodajne ponude. Podaci mogu biti korišteni i za ponovljeni marketing. Firma Modna kuća Luna podatke čuva do opoziva ili odjave u skladu sa zakonskom regulativom Republike Srbije. Korisnik se može bilo kada pismeno odjaviti mailom poslatim na webshop@fashion-luna.com ili klikom na dugme Brisanje računa. U slučaju da korisnik želi izbrisati korisnički račun, e-obaveštenje mora sadržati sledeće podatke: naslov poruke treba da bude Ukidanje korisničkog računa; u sadržaju poruke molimo navedite ime i prezime korisnika, adresa i elektronska adresa na koju se korisnik registrovao; poruka mora biti poslata sa elektronske adrese sa koje se korisnik prijavio kao registrovani član.

 

Kupovina kao GOST

U slučaju da korisnik želi da pretražuje sajt ili da obavi kupovinu nekog od raspoloživih proizvoda bez registracije, kao GOST, Modna kuća Luna će upisane podatke koristiti za obradu naručene porudžbenice. 

 

Kontaktni obrasci

Korisnik našeg web sajta može modnoj kući LUNA postaviti specifična pitanja posredstvom kontaktnih obrazaca koji su na našem sajtu dostupni na više mesta ili alternativno putem elektronskih adresa. Podaci koje korisnik dostavi prilikom postavljanja željenih upita će biti korišćeni za rešavanje korisnikovih pitanja.
E-adrese navedene na web stranici nisu lične, već poslovne e-adrese modne luće LUNA. Znači, iste nisu vezane za jednu konkretnu fizičku osobu nego podatke dostavljene ovim putem mogu obrađivati različite osobe, a sve u cilju brzog i efikasnog rešavanja korisnikovog pitanja. Slanjem e-poruke posredstvom web obrasca ili na adrese navedene na tom web mestu korisnik se slaže sa opštim uslovima korišćenja naše online prodavnice koja se nalazi na adresi www.fashion-luna.com.


Povezanost sa društvenim mrežama

Klikom na ikonu neke od društvenih mreža (Facebook, Instagram, Twitter itd…) koje se nalaze na web stranici Modne kuće Luna, korisnik može jednostavno pristupiti našem profilu na željenim društvenim mrežama. Pored naših profila korisnik može da pristupi i objavama drugih profila na društvenim mrežama različitih sadržaja povezanih sa Modnom kućom Luna.
Klikom na neku od ponuđenih ikona društvena mreža će omogućiti korisniku efikasno i brzo relevantne informacije, a sve u skladu sa korisnikovim web aktivnostima i izabranim preferencama.


Sigurnost plaćanja 

Modna kuća Luna za prenos svih ličnih podataka naših korisnika koristi tehnologiju SSL, koja vodi računa o kodiranju svih informacija poslatih porudžbenicom. U slučaju da izaberete plaćanje platnom karticom podaci o platnoj kartici koje korisnik unese u kodiranom se obliku prenose iz korisnikovog kompjutera neposredno u autorizacioni server banke.
Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.
Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, tako da se kompletan proces naplate obavlja na internet stranicama banke.
Provera podataka vrši se direktno između kupca i banke Banca Intesa ad Beograd. Podaci o platnoj kartici nisu ni u jednom trenutku tokom transakcije dostupni našem sistemu.
Plaćanje svih porudžbenica u Republici Srbiji se vrši u dinarima (RSD). Ukoliko se korisnik opredeli za plaćanje platnim karticama inostranih Banaka izdavalaca, iznos transakcije u dinarima biće konvertovan u settlement valutu Banke (EUR) prema kursu Narodne Banke Srbije. Pri zaduživanju Vaše platne kartice, već konvertovan iznos će se konvertovati u Vašu lokalnu valutu, prema kursu koji primenjuju operatori platnih kartica. Cena navedena na sajtu u dinarima je fiksna, međutim zbog navedenih konverzija moguće je da dođe do odstupanja od iste kada istu prevedete u lokalne valute izdavalaca bankarskih kartica ili kada uporedite eursku cenu na našem sajtu sa cenom u eurima koja je primenjena u postupku naplate tj konverzije eura u dinare.


Operater ličnih podataka 

Operater svih ličnih podataka je Modna kuća Luna, Baje Sekulića bb, 12000 Požarevac. Eventualna pitanja o privatnosti i obradi ličnih podataka možete postaviti na elektronsku adresu: webshop@fashion-luna.com ili nas pozvati telefonom na broj +381 12 719 52 47 u periodu od 08:00 - 15:00h svakog radnog dana. Ukoliko Vam je zgodnije možete nam se obratiti i na adresu Modna kuća Luna, Baje Sekulića bb, 12000 Požarevac.

Osnovni podaci o nama:

Poreski identifikacioni broj (PIB)

103288293

Matični broj lica (pravnog lica, radnje)

17547879

Firma (pun naziv)

"LUNA" DOO

Ime i prezime ovlašćenog lica

Jovanović Biljana

Sedište firme (ulica i broj, mesto)

Baje Sekulića bb, Požarevac

Broj telefona direkcije

+381 12 719 52 36

Broj telefona online prodavnice

+381 12 719 52 47

E-mail direkcija

office@fashion-luna.com

E-mail web shop

webshop@fashion-luna.com

Obveznik PDV

Da

Naziv banke

Direktna Banka A.D.

Broj tekućeg računa

150-0000000035264-76

 

Vaša Modna kuća Luna!